Sikeresen zárult a KÖN!

Sikeresen zárult az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban szervezett rendezvénysorozat a Kulturális Örökség Napjain, melynek keretében közel félezer látogató kereste fel programjainkat.

Az érdeklődők munkatársaink által vezetett épülettúráinkon keresztül betekintést nyerhettek a könyvtár történetébe és műemléképületének termeibe, megismerkedhettek a restaurálás folyamatával és egyetemünk néhány kiemelkedő tudósának hagyatékával. Rendezvényeink alatt az aulában Buzogány Dezső kalligráfus tartott bemutatót, beavatva vendégeinket a szépírás művészetébe.

Könyvkötő műhelyként meghirdetett sorozatnyitó foglalkozásunkon maradandó emlékekkel és ajándékokkal gazdagodhattak gyermekek és felnőttek egyaránt. Kovács Szilvia könyvrestaurátor munkatársunk legközelebb az Országos Könyvtári Napokon, 2018. október 3-án és 4-én tart foglalkozásokat. A foglalkozásról részletes információkat honlapunkon találhat. Regisztrálni itt lehet.

Programsorozatunkat Ittzés Klára és Haraszti Violetta koncertjével zártuk, akik Bach, Vivaldi, Mozart és Bartók darabjaiból adtak elő válogatást.

A Kulturális Örökség Napjai előestéjén egyetemünk tudósainak gazdag hagyatékából nyílt tárlat, mely 2018. december 15-éig látogatható. „A tudomány az életért van, s a mi életünk legyen a tudományért” – Személyi hagyatékok a 60 éves ELTE Egyetemi Levéltárban című kiállítás nyitó ünnepségén dr. Sonkoly Gábor dékán beszédében méltatta a Levéltárban őrzött örökség tudománytörténeti szerepét. A rendezvényen Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzatának könyv-örökbefogadása alkalmából Wohlmuth István kulturális tanácsnok mondott köszöntőt, kiemelve kulturális értékeink védelmének és megőrzésének fontosságát.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Anonymous
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Anonymous
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Anonymous
???
2019.04.16. 13:51
Anonymous
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Anonymous
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Send message, Previous messages
Site color

blue

pink

green

orange

claret

Keresés

Catalogue

Searches in the holding of the University Library Service.ELTEFind (test)

It searches in our online catalogue and digital repository (EDIT).

On website

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.