Zöld utat a jövőnek

Az ELTE Könyvtári Tanácsának K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság Zöld könyvtár munkacsoportja az Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) hálózatán belül működő könyvtárakban, többek között az Egyetemi Könyvtár és Levéltárban, az egyes karok kari és központi könyvtáraiban, valamint egy intézeti könyvtárban 2018 tavaszán és nyarán zöld könyvtári felmérést végzett, amelyben elsősorban az intézmények ökológiai fenntarthatóságát vizsgálta.

A felmérés elsődleges célja a könyvtárak környezeti kultúrájának fenntarthatósági és környezettudatossági szempontok alapján történő megvizsgálása volt. Ugyanakkor a felméréssel prezentálni kívántuk a társadalmi felelősségvállalást növelő zöld értékeinket, amelyekkel az EKSZ, illetve annak nagyobb könyvtárai rendelkeznek.

Az auditálás során felszínre került, hogy az ELTE könyvtárosainak legtöbbje fontosnak tartja a fenntarthatósági és környezetvédelmi intézkedéseket. A felmérésben résztvevők környezetbarát eljárás és munkavégzés figyelembevételével teljesítik napi teendőiket, és lehetőség szerint örömmel vennének részt a témával kapcsolatos programokon, „érzékenyítésen”. A felmérés során alkalmazott kérdőív, és az eredmények kiértékelését tartalmazó dokumentum elérhető repozitóriumunkban.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Anonymous
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Anonymous
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Anonymous
???
2019.04.16. 13:51
Anonymous
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Anonymous
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Send message, Previous messages
Site color

blue

pink

green

orange

claret

Keresés

Catalogue

Searches in the holding of the University Library Service.ELTEFind (test)

It searches in our online catalogue and digital repository (EDIT).

On website

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.