Csatlakoztunk a WorldCat adatbázisához - Az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat rekordjai a világkatalógusban

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár csatlakozott a világ legnagyobb online könyvtári katalógusához, a WorldCat adatbázisához (https://www.worldcat.org/). Az adatbázis közel 72 ezer könyvtár állományának adatait tartalmazza, melyek között szerepelnek könyvek, e-könyvek, DVD-k, digitális források, sorozatok, hangfelvételek, kották, térképek, vizuális és vegyes anyagok, valamint számítógépes fájlok. A keresett dokumentum adatai mellett minden esetben megjelenik egy lelőhelylista, ahol arról is információt kap a könyvtári adatbázis használója, hogy melyik a hozzá legközelebb eső releváns gyűjtemény. 

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár munkatársai a tavalyi év végén kezdték el az integrált könyvtári rendszerben lévő rekordok feltöltését a világkatalógusba. A megközelítőleg 800 ezer ELTE-s rekorddal az egyetem könyvtárainak állománya is bekerült a nemzetközi vérkeringésbe. A sok esetben unikálisnak tekinthető kiadványok láthatóságának növelésén túl az is fontos törekvésünk, hogy a leírásában elhelyezett linkek segítségével emeljük az egyetem repozitóriumában (https://edit.elte.hu/) elhelyezett digitális tartalmak használatát, és ezen keresztül is támogassuk a kutatók munkáját, bármely pontján is élnek a világnak.

A rekordok évente kétszer töltődnek be és frissülnek, a kisebb hibák javítása pedig folyamatosan történik.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Anonymous
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Anonymous
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Anonymous
???
2019.04.16. 13:51
Anonymous
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Anonymous
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Send message, Previous messages
Site color

blue

pink

green

orange

claret

Keresés

Catalogue

Searches in the holding of the University Library Service.ELTEFind (test)

It searches in our online catalogue and digital repository (EDIT).

On website

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.