MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A KÖNYVTÁRBAN

Megjelenés ideje
Megjelenés helye
www.elte.hu

Megjelenés formátuma

Terjedelem

Téma

Nyelv

Hatókör

Forrás helye
https://www.elte.hu/content/muzeumok-ejszakaja-az-egyetemi-konyvtarban-es-leveltarban.e.11648

"Más programok mellett egyetemtörténeti fotógyűjteményét bemutató előadással és kvízjátékkal is várja vendégeit az Egyetemi Könyvtár és Levéltár a Múzeumok Éjszakáján.
A könyvkötő műhely és kalligráfiai workshop foglalkozásain a kicsiket és nagyokat idén már 15.00 órától várják. Az esti programsorozatot 18.00 órától a Budapesti Monteverdi Kórus koncertje nyitja. A könyvtári túrákon bemutatják a műemléképület történetét, betekinthetnek a műemlékraktárba és a könyvtári kulisszák mögé. Restaurátor vezetésével a kötészeti műhelyben a sérült, károsodott kötetek tisztításának, a lapokon keletkezett sérülések kijavításának, a kötés elkészítésének, illetve a könyvveretek és fatáblák konzerválásának technikájába nyerhetünk bepillantást. Szőcs Géza grafikusművész kiállításán keresztül „belelapozhatunk” a művészkönyvekbe is, a kiállítást 19.00 órakor Péterfy Gergely író nyitja meg. Az éjszakai barangolást az ELTE Művészeti Együttesének tagjaiból álló vonósnégyes 22.00 órakor kezdődő koncertje színesíti.

A restaurátori bemutató regisztrációhoz kötött.

Megnyílnak az ELTE Egyetemi Levéltár régi fényképes dobozai is, interaktív időutazásra invitálva a látogatókat, melynek során feltárul a térben és időben folyamatosan változó egyetemi épületek története. Az éj leple alatt életre kel a történelem a Levéltár asztalánál, ahol a résztvevők is megoszthatják az ELTE-vel kapcsolatos, fényképen megörökített emlékeiket és élményeiket.

A programokról itt és itt olvashat bővebben. Aki az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban vásárolja meg belépőjegyét, fél éves olvasójegyet kap ajándékba."