Adopt a book!
SAVE A BOOK – ADOPT ONE!   The ELTE University...
 

Hagyományok és kihívások VIII. – Rekord részvétel az ELTE Egyetemi Könyvtárban

Hagyományok és kihívások VIII.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2019. augusztus 29-én immár nyolcadik alkalommal szervezte meg könyvtárszakmai napját, melyen több mint 150 könyvtáros kolléga vett részt.

 

A Hagyományok és kihívások sorozaton belül az idei program témái a Könyvtáros kompetenciák a 21. században, valamint a Tartalmi feltárás a Google árnyékában voltak.  A főigazgató és rektorhelyettesi köszöntőt követően a könyvtáros életpályamodell és a könyvtárosképzés aktualitásairól, a felsőoktatási könyvtárak jelenlegi kompetenciaigényeiről, majd a tartalmi feltáráshoz kötődve a szemantikus web könyvtári trendjeiről, a névterekről hallgattak előadásokat az érdeklődők.

 

A Könyvtáros kompetenciák a 21. században című szekcióban a könyvtárvezetők által intézményükben elvárt tudás és készségek ismertetése mellett a gyakorló könyvtárosok továbbképzési lehetőségeiről, annak főbb tapasztalatairól, illetve a magyarországi iskolarendszerű könyvtárosképzés tendenciáiról is szóltak előadások.  

 

A Tartalmi feltárás a Google árnyékában című szekció két egyetem tartalmi feltáró gyakorlatának ismertetését követően a névterek és a nevek filológiailag is helyes nyilvántartásának, valamint a nyelvfüggetlen Egyetemes Tizedes Osztályozás új szempontú felhasználásának témakörét járta körbe.  

 

Az előadók szakmai napon vetített prezentációi elérhetők online is. A konferencia anyagából várhatóan 2020 nyarán konferenciakötet jelenik meg.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Anonymous
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Anonymous
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Anonymous
???
2019.04.16. 13:51
Anonymous
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Anonymous
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Send message, Previous messages
Site color

blue

pink

green

orange

claret

Keresés

Catalogue

Searches in the holding of the University Library Service.ELTEFind (test)

It searches in our online catalogue and digital repository (EDIT).

On website

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.