Reporting day K21
In view of the epidemiological situation, the...
 

Fenntartható könyvtár – OKN! - Felnőttek, fiatalok és gyermekek egyaránt örömmel keresték fel programjainkat az Országos Könyvtári Napokon

Az Országos Könyvtári Napok alkalmával új olvasói rétegeket és különböző korosztályok képviselőit sikerült megszólítania az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárnak. Több iskolai csoport, felnőttek és nyugdíjasok látogattak el intézményünkbe a meghirdetett programokon felbuzdulva.

A programsorozat keretében látogatóink könyvtártörténeti vezetésen és a restaurátor-műhely bemutatásán túl Eötvös Loránd otthonában tettek virtuális sétát, illetve részt vettek a könyvkötő műhely kézműves foglalkozásain és A 315 éve… Kiállítás II. Rákóczi Ferenc emlékezetére című tárlat vezetésén. A kiállításon 2019. október 31-éig a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzata által örökbe fogadott könyvek tekinthetők meg.

Népszerűnek bizonyult a Zöld játékok a könyvtárban címmel meghirdetett előadás és kvízjáték is, mely során a fenntartható könyvtárról szereztek újabb ismereteket vendégeink.

"Ó, természet! Milyen szép is egy káposzta!" jeligével botanikus könyvbemutatóra kalauzoltuk közönségünket, illetve Lapokba zárt kincsek és A könyv évezredei címmel könyvtörténeti ritkaságokba „lapozhattak” bele az érdeklődők.

Megteltek könyvkötő műhelyünk asztalai is, melyeknél gyermekek és felnőttek egyaránt egyedi könyvecskéket, személyre szabott ajándéktárgyakat készíthettek. A kézműves program terveink szerint folytatódik. A műhellyel kapcsolatos aktuális információkért, kérjük, rendszeresen látogasson el honlapunkra!

A rendezvény az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány és Belváros-Lipótváros Önkormányzata támogatásával valósult meg.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Anonymous
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Anonymous
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Anonymous
???
2019.04.16. 13:51
Anonymous
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Anonymous
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Send message, Previous messages
Site color

blue

pink

green

orange

claret

Keresés

Catalogue

Searches in the holding of the University Library Service.ELTEFind (test)

It searches in our online catalogue and digital repository (EDIT).

On website

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.