Országos Könyvtári Napok most csütörtökön és pénteken

Megjelenés ideje
Megjelenés helye
https://bevezetem.eu
Szerző
ZSISKA Ferenc

Megjelenés formátuma

Terjedelem

Téma

Nyelv

Hatókör

Forrás helye
https://bevezetem.eu/2019/10/01/orszagos-konyvtari-napok-most-csutortokon-es-penteken

"Kvízjátékkal, könyvbemutatóval, tárlatvezetéssel várja többek között a felnőtteket és gyerekeket az Országos Könyvtári Napok keretében csütörtökön és pénteken az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség programsorozatának keretében a látogatók könyvtártörténeti vezetésen, a restaurátorműhely bemutatásán, valamint a Rákóczi-kötetekről szóló tárlatvezetésen vehetnek részt - olvasható az egyetem honlapján.
A meghirdetett Könyvtárak az emberért - Felelősségünk a Földért című projekt részeként kvízjátékban mérettethetik meg magukat az érdeklődők, amelyben értékes ajándékokat nyerhetnek.
Az Ó, természet! Milyen szép is egy káposzta! jeligéjű programon botanikus könyvbemutatón várják a közönséget, illetve olyan könyvtörténeti ritkaságokba lapozhatnak bele a résztvevők, mint a Lapokba zárt kincsek és A könyv évezredei.
A gyermekeket és felnőtteket egyaránt megszólító virtuális séta során Eötvös Loránd "otthonába" nyerhetnek betekintést a látogatók, a könyvkötő műhelyből pedig minden érdeklődő maradandó alkotással térhet haza."