GALE Reference Complete - próbahozzáférés a 2021-es év végéig

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár megállapodást kötött a Gale Kiadóval, melynek értelmében a kiadó legnagyobb, GALE Reference Complete nevű adatbáziscsomagját az egyetem polgárai korlátlanul használhatják 2021. december 31-ig. Az adatbázis primer és szekunder forrásokat is tartalmaz.

A kiadó különféle csomagjai az EISZ 2022-re vonatkozó kínálatában is megtalálhatók, ezért a próbahozzáférés jó alkalmat kínál a tesztelésre is.

 

A GALE Reference Complete adatbázis a következő csomagokat tartalmazza:

Academic One File: A csomagban több millió cikk található több mint 17 000 tudományos folyóiratból és más hiteles forrásból, beleértve a BBC Worldwide Learning videóit és podcast-jait, valamint a CNN híreinek több ezer átiratát.

GALE General One File: Folyóiratok, napilapok és egyéb tartalmak találhatók meg a csomagban, pl. a National Public Radio műsorainak teljes gyűjteménye 1990-től napjainkig, a New York Times 1985-től napjainkig, vagy a The Economist 1988-tól napjainkig, embargó nélkül.

GALE One File News: A csomag 2300 nemzetközi folyóiratot, több ezer képet, rádió- és TV-adás átiratot tartalmaz.

GALE E-books: Tudományos és ismeretterjesztő könyvek egyaránt megtalálhatók ebben a csomagban.

GALE Literary sources: A csomag egyesíti a Gale irodalmi adatbázisait, amelyek között megtalálhatók irodalomkritikák, életrajzi információk, irodalmi művek, tudományos esszék is. A csomag gyűjteményei a következők: Gale Literature Criticism, Gale Literature Resource Center, LitFinder, Scribner Writers and Twayne's Authors (e-books), Dictionary of Literary Biography, Something About the Author, Contemporary Authors.

Archives Unbound: A csomag több mint 290 000 dokumentumból áll, összesen 12 millió oldalon. A nagyobb témakörök a következők: afro-amerikai tanulmányok, amerikai indián tanulmányok, ázsiai tanulmányok, brit történelem, holokauszt-tanulmányok, LMBT tanulmányok, latin-amerikai és karibi tanulmányok, közel-keleti tanulmányok, politológia, vallástudomány, gender tanulmányok.

 

Source/author of illustration:
https://www.gale.com/