Due to maintenance, our online catalog and mobile WebApp will not be available from 9pm on Friday until 1am on Saturday. Thereafter, intermittent outages may occur during the weekend. Thank you for your understanding!

Kutatási adatkezelés meetupok: Fókuszban a láthatóság

Május második felében, online workshopot szervez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és az Egyetemi Könyvtárigazgatók Kollégiumának (EKK) Hungarian Open Repositories (HUNOR) munkacsoportja. A webináriumok fő fókuszterülete a kutatási adatkezelés, különös tekintettel a modern kutatási adatkezelési előírásokra, a FAIR-alapelvekre, melyek a fenntarthatóságot és a nagyobb láthatóságot szolgálják.  Az érdeklődők 10 időpont közül választhatnak.

A regisztráltaknak lehetőségük lesz megismerni az aktuális  kutatási adatkezelési előírásokat, jó gyakorlatokat, valamint megtalálhatják a saját kutatási területükhöz illeszkedő legmegfelelőbb adatrepozitóriumot. Az egyes alkalmakra maximum 20 fő jelentkezhet. A workshopon való részvétel rövid előadást követően csoportmunkában folytatódik és 1 órát vesz igénybe. A mikrofon és a kamera használata nagyban megkönnyíti a workshopon történő kommunikációt és a közös tanulást.

Részletek az openscience.hu-n található.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Source/author of illustration:
https://openscience.hu/events/kutatasi-adatkezeles-meetupok-fokuszban-a-lathatosag/