Az ELTE Egyetemi Könyvtár elérhető szolgáltatásai

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy a jelenleg érvényes egyetemi szabályozás értelmében olvasótermeinket várhatóan 2021. augusztus végéig zárva tartjuk.

A kölcsönzést és egyéb szolgáltatásainkat – a teljes nyári időszakban is – folyamatosan biztosítjuk.
A könyvek leadása és az online kikért könyvek átvétele a bejáratnál lévő Információs pultnál munkanapokon 9.00 és 18.00 óra között lehetséges.

Szolgáltatásaink:

Beiratkozás és tagsághosszabbítás

  • Beiratkozást és tagsághosszabbítást az ELTE Könyvtár WebApp alkalmazás segítségével online kezdeményezhet vagy személyesen az Információs pultnál intézhet.

Könyvvisszavétel

  • A könyvek visszajuttatása személyesen az Információs pultnál, postai úton, vagy az Aulában elhelyezett könyvbedobó segítségével lehetséges.

Könyvek kölcsönzése

  • Az előzetesen, online vagy email-ben kikért könyveket összekészítjük, és az átvétel feltételeiről email-ben értesítést küldünk. Az összekészített könyvek átvételére 2 munkanap áll rendelkezésre.
  • Megújult katalógusunkkal, az ELTEfind keresővel már nemcsak a könyvtári dokumentumokat keresheti, hanem az EDIT (ELTE Digitális Intézményi Tudástár) és az előfizetett adatbázisok tartalmait is.
  • Kölcsönzéseit, könyvtári tartozásait az ELTE Könyvtár WebAppban vagy bejelentkezés után az ELTEfind-ban ellenőrizheti.

Tájékoztatás munkanapokon 9 és 18 óra között az alábbi elérhetőségeken:

Reprográfiai szolgáltatások

  • Digitális vagy fénymásolat rendelést személyesen az Információs pultnál vagy email-ben, az info@lib.elte.hu címen kezdeményezhet.

Kutatóterem-használat

  • Indokolt esetben, kutatási engedéllyel, előzetesen egyeztetett időpontban biztosítunk lehetőséget különgyűjteményeink használatára. Kutatási engedély az info@lib.elte.hu címen igényelhető.

További folyamatosan működő szolgáltatásaink:

A könyvtár közösségi média felületein is naprakész információkat találhat az elérhető tartalmakról, szolgáltatásokról. Ezeken az oldalakon is kapcsolatba léphet velünk:

Illusztráció szerzője, forrása:
Kurka Géza