Keszeiné Barki Katalin kitüntetése
Több évtizedes elkötelezett, az országos...
Megújult a ruhatárunk!
Könyvtárunk megújult ruhatári szolgáltatással...
1% - a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség Díjat és Minősített...
5107
5090
5016
 

Hírek

Távol-keleti Intézet Könyvtára - olvasóterem
Zárva tartás április 1-től 4-ig
2019. Mar. 26., 13:56
Tájékoztatjuk Olvasóinkat,. hogy a Távol-keleti Intézet Könyvtára 2019. április 1-től április 4-ig ZÁRVA tart.     Megértésüket köszönjük!
Könyvtár- és Információtudományi Intézet Könyvtára
Zárva tartás március 27-én délelőtt
2019. Mar. 26., 13:48
Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a Könyvtár- és Információtudományi Intézet Könyvtára 2019. március 27-én délelőtt ZÁRVA  tart.     Megértésüket köszönjük!
Publikációs stratégia és az Open Access
2019. Mar. 22., 11:18
Április 12-én, pénteken az MTA EISZ két munkatársa, Lencsés Ákos és Dér Ádám tart előadást a publikációs hatékonyság fokozásáról, a megfelelő stratégiák kiépítéséről, illetve az OA publikálás módszereiről, díjairól és annak feltételeiről.
„A mi múltunk!” – Egyetemtörténet képekben
2019. Mar. 20., 13:50
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Levéltára 2019. március 27-én tartja 8. Levéltári Napját, amelynek témája ezúttal az egyetemi fényképgyűjtemények.
Az ELTE BTK KITI kettős könyvbemutatója az OSZK-ban - plakát
Az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézetének kettős könyvbemutatója az Országos Széchényi Könyvtárban
2019. Mar. 20., 12:08
Az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézet Könyvtártudományi Szakkönyvtára tisztelettel meghív minden érdeklődőt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Könyvtár- és Információtudományi Intézete közelmúltban megjelen
Sage Research Methods adatbázis próbahozzáférése az ELTE-n
2019. Mar. 19., 15:06
A Research Methods egy kutatásmódszertani szolgáltatás amely kézikönyvekhez, folyóiratokhoz, videósegédletekhez és több más forráshoz biztosít hozzáférést - a kutatás minden szintjén segítve a munkafolyamatokat.
ProQuest szakmai nap az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban
2019. Mar. 19., 11:57
Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2019. április 10-én 9:30-tól az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban megrendezésre kerülő ProQuest szakmai napra.
Keszeiné Barki Katalin kitüntetése
Keszeiné Barki Katalin kitüntetése
2019. Mar. 18., 10:45
Vas Megye Közgyűlése Elnökének Emlékérme elismerésben Keszeiné Barki Katalin a Savaria Könyvtár és Levéltár vezetője
Kettős könyvbemutató a Szekfű Gyula Könyvtárban - plakát
Kettős könyvbemutató a Szekfű Gyula Könyvtárban
2019. Mar. 18., 10:13
Az ELTE BTK Új-és Jelenkori Magyar Történeti Tanszék és az MTA BTK Történettudományi Intézet tisztelettel meghív minden érdeklődőt közös szervezésű, kettős könyvbemutatójára.    
Rendkívüli zárvatartás - 2019. március 20.
2019. Mar. 14., 17:08
Kedves Olvasóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. március 20-án az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár zárva tart.

Oldalak

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
Kedves Könyvtár! Érdeklődni szeretnék, hogy azon könyveknél, ahol az áll, hogy "rövid kölcsönzés", mit is takar valójában? Egy szótárról lenne szó. Előe is köszönöm a választ!
2018.04.26. 12:29
Kedves Kérdező, a katalógusban nemcsak az Egyetemi Könyvtár állományának adatait láthatja, hanem az ELTE egyéb tagkönyvtáraiét is. A "rövid kölcsönzés" kiírásnál meg kell nézni, hogy mely könyvtárhoz tartozik és tőlük megkérdezni, mivel nálunk nincs ilyen kategória, így nem is tudunk erre válaszolni. Ha a katalógusban keres, akkor a találati lista jobb szélén vannak a példányadatok, azaz, hogy adott könyvből mely könyvtárban van példány és hány darab. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Kedves Könyvtár! Érdeklődni szereték, hogy a MaNDA adatbázisában (http://mandadb.hu) fizetős hozzáféréssel elérhető dokumentumokat ELTE könyvtári tagság birtokában tudom-e otthoni számítógépen olvasni? Üdvözlettel: Harsányi Péter
2018.06.12. 17:59
Kedves Harsányi Péter! A MANDA adatbázisban szereplő egyes tartalmak korlátozás nélkül elérhetőek, függetlenül attól hogy milyen IP címről, mely könyvtár tagjaként keresi az adott dokumentumot. Más esetekben a feltöltött tételek nem hozzáférhetőek. Ebben az esetben megoldás lehet, ha a dokumentum elérése céljából felveszi a kapcsolatot a feltöltő intézménnyel. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Kedves könyvtáros! Az InCites adatbázist szeretném használni. Stunnel-en keresztül próbáltam és a caesar.elte.hu végű email címmel regisztráltam, de nem enged be. az írja: "You do not have a subscription to the InCites pro..." mi lehet a gond?
2018.10.17. 10:04
Kedves Érdeklődő! Az adatbázis-használattal kapcsolatos probléma megoldása érdekében kérem, vegye fel a kapcsolatot az illetékes kollégával a nagy.roland@lib.elte.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Balogh Ildikó ELTE EKL
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.