Folyóirat-menedzsment (Open Journal System)

OJS Hírek

2021. május 18., kedd – 10:28
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár biztosítja a jövőben két nagy múltra visszatekintő országos könyvtárszakmai folyóirat, a Könyv, Könyvtár Könyvtáros és a Könyvtári Figyelő publikálásának technikai hátterét. Az Egyetemi Könyvtár folyóiratmenedzsment-rendszerében számos ELTE-kötődésű folyóirat található, ezek sorát bővíti egy 2020-ban az Országos Széchényi Könyvtárral kötött megállapodás értelmében a két kiadvány, melyek első aktuális számai elérhetővé váltak nyílt hozzáféréssel az új felületen.
2020. június 5., péntek – 17:38
A DOI azonosító igénylése, központi adatbázisban való rögzítése ügynökségeken keresztül zajlik, az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a CrossRef ügynökséggel áll kapcsolatban.
2017. október 13., péntek – 15:30
A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központja szeretettel várja az egyetemi szerkesztőségek munkatársait október 24-én, kedden az Akadémiai Kiadóval közösen szervezett workshopján, melynek témája a modern folyóirat-kiadás.
2017. október 29., vasárnap – 15:57
Elérhető vált a Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszék LEJANA című folyóirata az Egyetemi Könyvtár és Levéltár új, ingyenes folyóirat-szerkesztő és publikáló rendszerében, melynek legmodernebb verzióját az országban elsők között vezettünk be.
Illusztráció szerzője, forrása:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/32/OJS.svg