adatbázis

Jelenleg a "Window of Shanghai" az eredeti ezer könyvcímről 10 059 címre, 227 címre referenciakönyvre és 30 újságra növelte az e-könyvekkel kapcsolatos szolgáltatásainak körét. A "Window of Shanghai" e-könyv weboldala számos hazai és külföldi kiadó által kiadott e-könyvek ingyenes online olvasási és letöltési szolgáltatást nyújt, köztük a China Intercontinental Press, a Shanghai People's Publishing House, a Fudan University Press, az Anhui Children's Publishing House, a Guangdong Education Press, a Harbin Publishing House.
Az Infoscience az École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) intézményi repozitóriuma, amelyben az EPFL-hez köthető kutatók regisztrálják publikációikat.  (Forrás: https://www.epfl.ch/research/services/publish-scientific-results/help-infoscience/)
A TDX (Theses and Dissertations Online) együttműködésen alapuló repozitórium, mely tartalmazza azokat a doktori téziseket, amelyeket Katalónia és más területek (Andorra, Baleár-szigetek és Valencia) egyetemein védtek meg. (Forrás: https://www.tdx.cat)
Journal of National Essence 國粹學報全文資料庫 Az 1905–1911 között megjelent "Bulletin of National Essence" 國粹學報 című folyóirat 82 számának teljes szöveges adatbázisa.
A National Central Library régi könyves adatbázisához és különgyűjteményeihez nyújt hozzáférést külön-külön és közös, integrált keresőfelületeten is. Az alábbi hét adatbázisban lehet keresni: 1.古籍影像檢索系統 (Rare Books Digital Images Database System) 2. 中文古籍聯合目錄資料庫 (Union Catalog of Chinese Rare Books Database) 3. 臺灣家譜聯合目錄資料庫 (Union Catalog of Genealogy Collection) 4. 金石拓片資料 (Bronze & Stone Rubbing Database) 5. 晚清期刊資料庫 (Periodicals in Late Qing Dynasty) 6. 年畫資料庫 (New Year Pictures) 7. 老照片資料 (Old Photograghs)
A következő négy adatbázishoz nyújt hozzáférést: 1. Taiwan Periodical Literature 臺灣期刊論文索引系統 Folyóiratcikkek keresése. A második világháború után Tajvanon megjelent időszaki kiadványok teljes szöveges adatbázisa. 2. Directory to Taiwan Periodicals 中華民國出版期刊指南系統 Folyóirat-információk kereséséhez. Ez a címtár elsősorban a Tajvanon megjelenő folyóiratokat, újságokat és közlönyöket gyűjti össze. Tartalmaz néhány Hongkongban és Makaóban kiadott tudományos folyóiratot is, valamint néhány fontos folyóiratot és újságot, amely 1945 előtt jelent meg Kínában.
A RECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya) egy konzorciumi repozitórium, melyben elérhetőek katalán egyetemek és kutatóközpontok kutatási irodalma, például cikkek, kutatási munkák, végleges projektek, kongresszusi beszélgetések, jelentéseket, munkaanyagokat stb.
Az arXiv egy  nyílt hozzáférésű archívum a fizika, a matematika, a számítástechnika, a kvantitatív biológia, a pénzügy, a statisztika, az elektrotechnika és rendszertudomány, valamint a közgazdaságtan területén. 
Elektronikus archívum a pszichológia, idegtudomány és nyelvészet bármely területén, valamint a számítástechnika, a filozófia, a biológia, az orvostudomány, az antropológia számos területén, valamint a fizikai, társadalom- és matematikai tudományok területén.
A japán történelmi térképgyűjtemény mintegy 2300 Japán és a világ korai térképét tartalmazza.