Szükséges adatkiegészítés az MTMT-s szerzői adatlapon (MTA tudományosztályozás)

Az MTMT-ben a szerzői adatlapon a “Tudományosztályozás – MTA” mezőben megadható(k) a szerző által művelt tudományterület(ek). (Az MTA tudományos osztályainak struktúráját követő listából lehet választani.) Ez a besorolási lehetőség az MTMT új szoftverében jelent meg, a korábban felvett szerzők így nincsenek besorolva, hacsak a szerző vagy adminisztrátora ezt nem tette meg az új szoftverre való átállás óta.

Az MTMT a jövőben különféle célokra alkalmazni fogja a szerzők és a közlemények tudományterületi beosztását. Emiatt a hiányzó besorolások pótlására kampányt indítottak, melyben felkérték a szerzőket, hogy a következő három hónapban adják meg a rendszerben, hogy mely tudományterületekhez tartoznak.

A többszintes osztályozásban bármelyik szint választható, és egymás után többször megismételhető a választás, de háromnál több megadása nem javasolt. A művelt tudományterületek prioritása (felülről lefelé) megadható.

A mező kitöltéséhez segítség kérhető a kari MTMT adminisztrátoroktól (elérhetőségeik: https://konyvtar.elte.hu/hu/mtmt), illetve részletes útmutató is elérhető hozzá: https://www.mtmt.hu/system/files/utmutatok/mta-tudoszt_v01.pdf.