Due to maintenance, our online catalog and mobile WebApp will not be available from 9pm on Friday until 1am on Saturday. Thereafter, intermittent outages may occur during the weekend. Thank you for your understanding!

Virtuálist könyvtártúra a magyar kultúra napja alkalmából

A magyar kultúra napja (2021. január 22.) alkalmából idén az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár virtuális könyvtártúrára invitálja az érdeklődőket.

Az évfordulóval kapcsolatos események célja a közös tárgyi és szellemi értékeinkről való megemlékezés, valamint az európai viszonylatban is jelentős kulturális örökségünk megőrzésének fontosságára irányítani a figyelmet.

Rövidfilmünk segítségével betekintést nyerhetnek a könyvtárpalota történetébe, építészettörténeti érdekességeibe és impozáns termeibe. Megtudhatják, hogyan segítette a könyvtári szolgáltatások hatékonyságát a csőposta, és mióta működik az ipari műemlékként számontartott Mátrai-lift. A tetőről körpanoráma tárul szemük elé, megcsodálhatják madártávlatból a Ferenciek terét és a Gellért-hegy Szabadság-szobrát.

Csatlakozzon Ön is virtuális időutazásunkhoz és látogasson el Eötvös-kiállításunk digitális sétájára is! Új és folyamatosan működő szolgáltatásainkról pedig itt tájékozódhat.

Source/author of illustration:
ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, Bodor Krisztofer