Egyetemi Könyvtár és Levéltár

"[...] Volt olyan, hogy a szinkronkorcsolya-válogatót mutatta be a Városligeti Műjégpályán a kollekciónkat, és akkor voltak ilyen divatszínházszerű bemutatóink. Tehát, hogy nagyon szerették a vendégeink, hogy mindig valami kis sztori van, történés. És nekem idén az ELTE Könyvtár és Levéltárban lesz a bemutatóm, és én azt találtam ki, hogy a kedvenc olvasmányaimnak a regényhősnői fognak megelevenedni a mai kor ruhájában. [...]"
" [...] Az eseménysorozat idén fővárosunk több ikonikus helyszínén, így a Nemzeti Táncszínházban, a Nemzeti Múzeumban, a Néprajzi Múzeumban, valamint az Elte Egyetemi Könyvtárában várja a hazai és nemzetközi érdeklődőket. Tripolszky Anna kolléganőnk az előkészületekbe is belepillantott. Elismert hazai tervezők, kreatív prezentációk, ikonikus kulturális helyszínek. [...]"
"Muzeális értékű könyveink bemutatói keretében könyvtárunk különleges kiadványaiba nyerhetnek betekintést, mely során feltárulnak régi nyomtatványaink titkai.
"Újragombolt hagyományok - ez az idei Múzeumok Éjszakája témája. Vajon hogyan, milyen eszközökkel, milyen élményalapú megoldásokkal tudják átörökíteni a múltat a jövőbe? Ezt is megtudhatod a június huszonötödikei  éjszakán, de egy karszalaggal bebarangolhatod a város majdnem összes múzeumát. A tartalom a hirdetés után folytatódik Ide kattintva kérhetsz ajánlatot saját cégednek!
"A Kulturális Örökség Napjai keretében megtekinthető az Egyetemi Könyvtár és Levéltár legrégebbi kódexe, Janus Pannonius görög nyelvű evangéliumos könyve, valamint megnyitják az egyetemi jelképeket bemutató kiállítást is. 
"Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2022 folyamán ízelítőt ad az Egyetem tulajdonában álló gazdag tárgyi örökségből. Szeptemberben a hónap műtárgya a kémiai kísérletekre és a Nap színképének fényképezésére alkalmas eszköz, amelyet a tudós 1886-ban maga épített.
"Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2022 folyamán ízelítőt ad az Egyetem tulajdonában álló gazdag tárgyi örökségből. Júniusban a hónap műtárgya egy redukált súlyú és ezüsttartalmú aureus, amelyet a hírhedt római császár a 64-es nagy tűzvész után veretett.
"Az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvége szombatján rendezik – immár huszadik alkalommal. Mintegy 400 intézmény közel 2000 programmal készül a kerek évfordulóra, köztük az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, valamint az ELTE Természetrajzi Múzeum is.  
"[...] A délelőtt előadások levezető elnöke Dr. Tóth Krisztina, az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, levéltárvezetője volt, aki maga is lefordította már a művet, s kutatásai alapján kiderült, hogy a leírást Bél Mátyás evangélikus lelkész (fő műve a Notitia Hungariae novae historico-geographica) rendelhette meg Radványi Ferenctől. Ezt az információt erősítette meg Dr.