2024. június 12., szerda – 19:42
Az ELTE Tudománypolitikai Iroda 2024. június 19-én workshopot és kerekasztal-beszélgetést rendez az open science mozgalom népszerűsítésére. A rendezvény előadóiként az elmúlt évek nyílt tudományos díjazottjai is bemutatkoznak.
2023. július 3., hétfő – 15:38
Az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program és az Eötvös Loránd Tudományegyetem közötti megrendelések értelmében az ELTE affiliált szerzők számára több kiadó esetében biztosított a lehetőség a nyílt hozzáférésű publikálás támogatására.
2023. június 16., péntek – 09:52
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2023. június 21-én online tájékoztatót tart az ELTE-s folyóiratok szerkesztőségi munkatársainak. A tervezett programban az alábbi témák szerepelnek: stratégiák a folyóirat-indexálási kritériumok teljesítéséhez, ajánlás az adatbázis-regisztrációk sorrendjéhez, az adatbázisok folyóiratokra vonatkozó kiválasztási kritériumait összesítő online önellenőrző táblázat bemutatása, etikus publikálás és a szerzőség kérdése. Minden érdeklődő jelentkezését örömmel várjuk!
2023. február 7., kedd – 13:25
Az előadás-sorozat célja átfogó képet nyújtani oktatók, kutatók, hallgatók számára a négy meghirdetett témában, támogatva kutatásaikat, publikációs és tudománymetriai teljesítményük növelését, és mutatóik tudatos építését, de valamennyi előadás nyitott minden érdeklődő számára. Az előadások online formában, Microsoft Teams-felületen keresztül kerülnek megtartásra. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
2023. január 4., szerda – 14:23
A L’Harmattan Digitális Adatbázis 2023. január 1-jétől új néven és új helyen, a L'Harmattan Open Access és Archívum platform honlapjáról érhető el.
Illusztráció szerzője, forrása: