K21 beszámoló nap
A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21...
Az Egyetem megnyitja kapuit
Az ELTE Alumni Központ online eseménysorozata...
1% – a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség díjat és az Egyetemi...
7311
7293
7082
 

intézményi

magyar

Online adatbázisok és könyvtárak ELTE-s hozzáféréssel

"[...]Az ELTE Egyetemi Könyvtárának oldalán található egy lista, amely tartalmazza a legfontosabb adatbázisok listáját, melyeket ELTE-s címmel el lehet érni, vagy akár szabadon is hozzáférhetők. Számos idegennyelvű oldal is található ezen a listán, most azonban csak a legfontosabb magyar nyelvű oldalakat szeretném röviden bemutatni. [...]"

145 ÉVE ADTÁK ÁT AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRAT

"A Ferenciek terén álló palota az első épület az országban, amely kifejezetten könyvtárolás céljára készült. Építése a városegyesítés évében kezdődött, a hivatalos átadóünnepséget pedig 1876. március 26-án tartották. A könyvtári gyűjtemény létrejötte Oláh Miklós esztergomi érsek nevéhez fűződik, aki 1561-ben Nagyszombatban alapította meg a jezsuita kollégiumot: ez lett később az alapja a Pázmány Péter által alapított egyetem könyvtárának. Miután 1773-ban XIV.

OTTHONRA TALÁLT A PERCZEL-GLÓBUSZ MÁSA

"A Perczel László-féle, 1862-ben készült földgömb rekonstrukcióját daruval emelték be az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár főigazgatói szobájába. Az első világtérképműnek számító, az 1881-es velencei Nemzetközi Földrajzi Kongresszuson első díjat nyert óriásgömb 127,5 centiméteres átmérőjével és 10 milliós méretarányával egészen 1965-ig a legnagyobb magyar földgömb volt hazánkban. A Perczel-glóbusz jelenlegi állapotát rögzítő digitális hasonmást, valamint az egykorú hasonmást Márton Mátyás professor emeritus, valamint az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszékének munkatársai,

Hatékony és szolgáltató könyvtár a cél

"Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár élére január elsejétől Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária személyében új főigazgató került. A szakember Kálóczi Katalint váltotta az intézmény élén.[...]"

Új év, új főigazgató a könyvtárban

"Hivatalba lépett az Egyetemi Könyvtár és Levéltár új főigazgatója: 2021. január 1-jétől Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária vezeti az intézményt. A 2020. év végén Kálóczi Katalin leköszönt az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár főigazgatói posztjáról.

Oldalak

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.