intézményi

"A Kulturális Örökség Napjai keretében megtekinthető az Egyetemi Könyvtár és Levéltár legrégebbi kódexe, Janus Pannonius görög nyelvű evangéliumos könyve, valamint megnyitják az egyetemi jelképeket bemutató kiállítást is. 
"Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2022 folyamán ízelítőt ad az Egyetem tulajdonában álló gazdag tárgyi örökségből. Szeptemberben a hónap műtárgya a kémiai kísérletekre és a Nap színképének fényképezésére alkalmas eszköz, amelyet a tudós 1886-ban maga épített.
"Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2022 folyamán ízelítőt ad az Egyetem tulajdonában álló gazdag tárgyi örökségből. Júniusban a hónap műtárgya egy redukált súlyú és ezüsttartalmú aureus, amelyet a hírhedt római császár a 64-es nagy tűzvész után veretett.
"Az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvége szombatján rendezik – immár huszadik alkalommal. Mintegy 400 intézmény közel 2000 programmal készül a kerek évfordulóra, köztük az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, valamint az ELTE Természetrajzi Múzeum is.  
"Személyes és online tárlatvezetések, műhelybemutatók és gitárkoncertek az ELTE könyvtárában a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében tekinthető meg a Janus Pannonius a humanizmustól a barokkig – Válogatás az Egyetemi Könyvtár és Levéltár gyűjteményéből című kiállítás. A tudományok és könyvek kedvelői részt vehetnek az Eötvös-kiállítás interaktív tárlatvezetésein, Kovács Ádám gitárkoncertjein, restaurátorműhely- és könyvtártörténeti vezetéseken és megismerhetik a könyvtár muzeális értékű kincseit is.
"Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2022 folyamán ízelítőt ad az Egyetem tulajdonában álló gazdag tárgyi örökségből. Szeptemberben a hónap műtárgya az 1960-ban László Gyula régész professzor által tervezett, nercprémmel szegélyezett talár, amelynek mását az egyetem rektora ünnepi alkalmakkor mindmáig viseli. 
"Véget ér a centenáriumi tanév: az egyetemalapítás 440. és a kolozsvári magyar tudományegyetem szegedi befogadásának 100. évfordulóját 2021/2022-ben ünnepelte a Szegedi Tudományegyetem. A Centenáriumi Zárórendezvények között szerepel konferencia, ünnepség a színházban és november 12-én a Szegedi Tudományegyetem Napja. [...] „A jezsuita rend szerepe a kolozsvári egyetem kialakulásában és későbbi működésében” című konferenciára várják az érdeklődőket 2022. november 9-én, szerdán 10:00 órától az SZTE Rektori Hivatal Dísztermében.
"Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2022 folyamán ízelítőt ad az Egyetem tulajdonában álló gazdag tárgyi örökségből. Novemberben a hónap műtárgya az ELTE gyógypedagógiai kar névadójának indexe a hajdani orvosi karról, ahol doktori fokozatát szerezte.
"Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2022 folyamán ízelítőt ad az Egyetem tulajdonában álló gazdag tárgyi örökségből. Decemberben a hónap műtárgya az 1848-ban készült egyetemi bélyegző, amelynek körfeliratán már magyar nyelven szerepel a Törvény Kar elnevezés.