Pro Bibliotheca Universitatis - Győri Pál az év kitüntetettje

Az idei év karácsonyán Győri Pál, a Közönségszolgálati Osztály kötészeti és restaurátor-műhelyének munkatársa részére adományozta az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a Pro Bibliotheca Universitatis kitüntető oklevelét.

Győri Pál több mint 34 éve elkötelezetten, példamutatóan és magas szakmai igényességgel látja el az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban könyvkötői feladatait.

Győri Pál 1985. október 1-je óta dolgozik az Egyetemi Könyvtár és Levéltárban, mint könyvkötő. Az elmúlt 34 évben a restaurátor- és könyvkötő műhely elhivatott tagjaként könyvek és folyóiratok ezreit kötötte be, egyéb vágási, javítási és papíripari feldolgozó munkák mellett. Fáradhatatlan munkabírás, precízitás, szakmai igényesség jellemzi a könyvtárban töltött napjait. Nemcsak az Egyetemi Könyvtár, hanem az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat tagkönyvtárai számára is készséggel rendelkezésre áll a kötészeti feladatok ellátása terén. Ismeri szakmájának minden fogását, feladatait lelkiismeretesen, hatékonyan, magabiztos szakmai tudásból táplákozó öntudattal végzi. Gyűjteményünk sok bekötött könyve őrzi és dicséri keze munkáját, a könyvtár állományvédelmében betöltött szerepe kiemelkedő, az intézmény iránti hűsége példaértékű.

További munkájához sok sikert és örömöt kíván az Egyetemi Könyvtár és Levéltár munkatársi közössége!

Kitüntetett munkatársaink névsorát itt érheti el.