Clarivate különféle eszközeit bemutató webináriumsorozat

2021 márciusában az EISZ és a Clarivate közösen indítja el webináriumsorozatát, melynek keretében az előadók bemutatják a tudományos irodalom és az eredmények feltérképezésére szolgáló, a tudománymetriában alkalmazható eszközeiket, valamint megismertetik a tervezett 2021-es fejlesztéseiket is.

A webináriumok időtartama várhatóan 60 perc.

A webináriumok időpontjai és rövid tartalmuk:

1) Óriások vállán álltam – eszközök a tudományos irodalom feltérképezésére

Március 9. – 11.00

A legmegbízhatóbb és legjobb minőségű tudományos irodalom teljeskörű feltérképezése a Web of Science platformon a Web of Science Core Collectionben, a Web of Science Citation Connectionben és az Emerging Sources Citation Indexben, amely magába foglalja a tudományos folyóiratok, konferenciakötetek, könyvek tartalmát kiegészítve kutatási adatokkal és szabadalmakkal. A webináriumon bemutatásra kerül, hogyan segítik a Web of Science eszközei a tudományos munkásságot, a tudományos irodalom keresésétől, a teljes szövegek gyűjtésén és mentésén keresztül, egészen a kézirat írásáig.

A webinárium magyar nyelven lesz megtartva, a részvételhez regisztráció szükséges.

 

2)  Barangolások a tudománymetriában – eszközök a tudományos irodalom értékelésére

Március 16. – 11.00

A tudományos hatás felmérésére és összehasonlítására szolgáló eszközök hasznos adatokkal járulnak hozzá a stratégiai döntéshozatalhoz. Az előadó bemutatja, hogyan segíti a Journal and Highly Cited Data a folyóiratok teljesítményének mérését és összehasonlítását, ezzel segítve a publikációs stratégia javítását, valamint a tudományos kiválóság megállapítását. Az InCites Benchmarking&Analytics segítségével az előadás betekintést nyújt abba is, hogyan hasonlítható össze és elemezhető az intézmények, tudományterületek, folyóiratok, kutatásfinanszírozó szervezetek és kutatók teljesítménye a különféle mérőszámoknak köszönhetően.

A webinárium magyar nyelven lesz megtartva, a részvételhez regisztráció szükséges.

 

3) Ötletből gyógyszer - Clarivate megoldások az élettudományok területén

 Március 23. – 11.00

Átfogó, egyedi mélységű és strukturált adatok az élettudományok területén, amelyek a gyógyszerfejlesztés minden egyes szakaszát lefedik. A webinárium bemutatja, hogyan térképezhetőek fel pillanatok alatt a tudományos eredmények, hogyan elemezhetőek az omics adatok és hogyan használhatóak fel a klinikai vizsgálatok és megállapodások adatai.

A webinárium magyar nyelven lesz megtartva, a részvételhez regisztráció szükséges.

 

4) CABI a Web of Science platformon

Március 30. - 11.00

A CABI és a Clarivate képviselői közösen mutatják be a CABI adatbázis tartalmát és jellegzetességeit, valamint a CABI tartalom feltérképezésének előnyeit a Web of Science platformon.

A webinárium angol nyelven lesz megtartva, a részvételhez regisztráció szükséges.

Illusztráció szerzője, forrása:
http://eisz.mtak.hu