Dante-évforduló az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban

Dante halálának hétszázadik évfordulója alkalmából 2021. szeptember 14-én 11.00 és 13.00 óra között az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Díszterme nyújt helyszínt a Magyar Dantisztikai Társaság tagjai által az Isteni színjáték I. részéhez készített részletes Kommentár kötetének bemutatására.

A kötetbemutató (Dante Alighieri, Isteni színjáték I. Pokol, szerk. Kelemen János, társszerk. Nagy József, Budapest 2019.) keretében Dr. Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora elnökletével kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, melyen a Magyar Dantisztikai Társaság és a Magyar Dante Bizottság tagjai a Dante-kommentárok problémáit vitatják meg.

A konferenciát 14.30 órától az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a magyar Dante-kutatók, a hazai olasz és irodalomtörténeti tanszékek nevében a Dante-szobor ünnepélyes koszorúzása zárja a 1056 Budapest, Szerb utca 21–23. szám alatt található kerthelyiségben.

A rendezvénysorozatra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Az érvényes egyetemi járványügyi szabályzat értelmében a rendezvény programjai orrot és szájat elfedő maszkban, védettségi igazolás mellett látogathatóak.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL