Kiemelt érdeklődés kísérte a Kulturális Örökség Napjait az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban

Ismét népszerű volt és nagyszámú látogatót vonzott az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban szervezett idei rendezvénysorozatunk a Kulturális Örökség Napjain.

A rendezvénysorozat nyitányaként a Fesztivál Akadémia Budapest növendékeinek koncertje csendült fel a Díszteremben.

Az érdeklődők épülettúráinkon keresztül betekintést nyerhettek a könyvtár történetébe és műemléképületének termeibe, megismerkedhettek a restaurálás folyamatával és Eötvös Loránd életével, valamint egyedi keményfedeles könyvecskéket készíthettek. Rendezvényeink alatt az aulában Buzogány Dezső kalligráfus tartott bemutatót, beavatva vendégeinket a szépírás művészetébe. Könyvbemutatóinkon pedig feltárultak lapokba zárt kincseink

Programsorozatunkat a Duo-Perpetual koncertjével zártuk, akik Bach, Mozart, Piazzola és Sosztakovics darabjaiból adtak elő válogatást.

Az idei Kulturális Örökség Napjain Pascale Andréani francia nagykövet asszony támogatása alkalmából ünnepélyes könyv-örökbefogadásra is sor került, melynek keretében bibliográfusunk bemutatta az örökbefogadott metszetgyűjteményt és a restaurálás során a könyv kötéstábláiból előkerült kézirattöredékeket. Az ünnepségen az Eötvös Loránd Tudományegyetem képviseletében részt vett az Egyetem rektora és a frankofón ügyekért felelős rektori megbízott is. A járványhelyzetre való tekintettel a rendezvényt, és a delegáció részére szervezett exkluzív tárlatvezetést online élő közvetítés formájában is követhette a nagyközönség. Legközelebbi rendezvényünkről honlapunkon vagy hírlevelünkön keresztül tájékozódhat.

A program az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány és a Köszönjük, Magyarország! projekt támogatásával valósult meg.