Légtisztítók a könyvkarantén során használt helyiségek fertőtlenítésére

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár az olvasók és könyvtárhasználók egészségének megóvása érdekében két darab légtisztító készülékkel gazdagodott a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A Közgyűjtemények Kollégiuma általa meghirdetett pályázat a koronavírus-járvány terjedési kockázatának csökkentésére szolgáló berendezések beszerzésére nyújtott lehetőséget.

Az eszközök a könyvkarantén során az elkülönítésre használt helyiségek fertőtlenítésére szolgálnak. A termodinamikus sterilizáló rendszer a baktériumok, vírusok, sőt penészgombaspórák, szerves allergiakeltő anyagok és minden levegőben előforduló mikroorganizmus elpusztítására 200°C hőfokot használó technológiát alkalmaz, mely a könyveket károsodás nélkül sterilizálja.

Az eljárásnak köszönhetően olvasóink biztonsággal vehetik kézhez a kikölcsönzött könyveket.  

A könyvek visszavételre és az online kikért könyvek átvételére továbbra is lehetőséget biztosítunk munkanapokon 9:00 és 18:00 óra között. Folyamatosan elérhető szolgáltatásainkról további részletek honlapunkon találhatók.

Olvasásélményekben gazdag napokat kívánunk!

Ha nem találta meg katalógusunkban a keresett kiadványt, lépjen kapcsolatba könyvtárosainkkal a „Kellegykönyv” szolgáltatáson keresztül!

nka logo illusztráció

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL