Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Sokszínűség és változatosság – Válogatás a tajvani irodalom gyöngyszemeiből

Sokszínűség és változatosság – Válogatás a tajvani irodalom gyöngyszemeiből címmel poszterkiállítás nyílt 2023. november 7-én az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban.

A kiállítást Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária, az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár főigazgatója nyitotta meg. Nyitóbeszédében kifejezte köszönetét, hogy Mr. Ter-Hsing Cheng, a Tajvani Soochow Egyetem professzora, a Tajvani Irodalom Nemzeti Múzeuma, valamint a Tajvani Mandarin Tanulási Központ intézményünket választotta a tárlat helyszínéül. A Tajvani Irodalom Nemzeti Múzeum igazgatója, Nikky Lin videóüzenetben, Tajvan magyarországi képviseletének vezetője, Mr. Shih-Chung Liu nagykövet úr pedig személyesen üdvözölte a megjelent vendégeket.

A látogatók egy rövid tárlatvezetés keretében megtekintették a poszterkiállítást, ízelítőt nyerve a tajvani életfilozófia, történelem, gasztronómia és lélek rejtelmeiből. Az érdeklődők részére a programsorozat végén egy könyvtártörténeti vezetés nyújtott betekintést a magyar kultúra és szellemi örökség egy szeletébe.

A tajvani irodalomról szóló kiállítás 2023. november 23-áig látogatható nyitvatartási időben az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár aulájában. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Kiállításainkról és programjainkról honlapunkon talál további információt.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL