Valóságos Könyvtár - Könyvtári Valóság II.

 

2015. november 23-24-én a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézete, valamint Könyvtártudományi Doktori Programja szervezésében zajlott le a Valóságos könyvtár – Könyvtári valóság II. című konferencia.

 

A konferencia, melynek a szervezők által megfogalmazott célja az volt, hogy „lehetőséget adjon a könyvtár- és információtudomány aktuális, a szakmai közösség hazai és határon túli képviselőit egyaránt foglalkoztató kérdéseinek megvitatására” két helyszínen zajlott: az ELTE BTK Múzeum körúti épülete mellett a Tudományos rétegzettség és interaktivitás - gyűjteményi digitalizálás szekció ülésének az Egyetemi Könyvtár adott helyt.

 

A rendezvényen az Egyetemi Könyvtár munkatársai előadóként is képviseltették magukat: a plenáris ülésen Székelyné Török Tünde osztályvezető (ELTE EK Gyűjteményszervezési Osztály) Változások, irányok a magyarországi felsőoktatási könyvtárakban címmel, a digitalizálás szekció ülésén Varga Klára osztályvezető (ELTE EK Informatikai és Fejlesztési Osztály) Digitalizálás az ELTE Egyetemi Könyvtárban és Mátyás Melinda könyvtáros (ELTE EK Gyűjteményszervezési Osztály) Jezsuita tudósok digitalizált kéziratgyűjteményei az ELTE Egyetemi Könyvtárban és lehetséges kutatási témáik címmel tartottak előadást.

 

A szekció programja Cséka György könyvtáros (ELTE EK Közönségszolgálati Osztály) könyvtárunk digitalizáló műhelyében tartott gyakorlati bemutatójával zárult.

 

A kép eltávolítva.

 

A digitalizálási szekció üléséről készült további képek megtekinthetők Facebook oldalunkon. 

 

Fotók: Acsai János