Jubileumi ünnep az ÁJK Könyvtárában

Idén 20 éves az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar felújított Könyvtára. Ebből az alkalomból 2018. október 8-án ünnepi megemlékezésre került sor az Olvasóteremben .

Három rövid előadás keretében idézték fel a múltat. Szó volt arról, hogy annak idején miért vált szükségessé a felújítás, továbbá hallhattunk a jogi kari könyvtárak szerepéről, és arról is,  hogyan változott szakmai szempontból a Könyvtár. Dr. Harmathy Attila professor emeritus, Dr. Hamza Gábor egyetemi tanár, akadémikus és Pávó Gyuláné, a Könyvtár vezetője beszéltek minderről. A résztvevőket Dr. Menyhárd Attila, a Kar dékánja köszöntötte.

Az ünnepségre érkező vendégek László Bandy grafikusművész erre az alkalomra készített grafijákáját kapták emlékül, valamit a bagoly-süteményeket, melyeket a könyvtárosok készítettek.

A Könyvtár minden évben igyekszik lehetőség szerint valamit újítani: ebben az évben Karunk egykori tudományos munkatársának (Turiné dr. Gábor Luca) hagyatékából rendeztek be egy olvasósarkot a Galérián, melyet Luca-saroknak neveznek el. Ennek megnyitására is sor került az ünnepség keretében. Ezen kívül régi fényképekből, újságcikkekből válogatva időszaki kiállítás is látható az Olvasóteremben.