Közösségi szolgálat az ELTE TTK Kari Könyvtárban

Izgalmas és érdekes feladatokkal várjuk a diákokat, hazánk egyik legnépszerűbb kutatóegyetemén!

Az ELTE TTK Kari Könyvtár is bekapcsolódik a középiskolások közösségi szolgálatába. Lehetőséget biztosítunk a diákoknak, hogy egy egyetemi könyvtárban tölthessenek el valamennyit a kötelező közösségi szolgálatból. Itt megismerkedhetnek az egyetemi közeggel, a felsőoktatási könyvtárak sajátos szerepével és bekapcsolódhatnak egyszerűbb könyvtári munkafolyamatokba. Izgalmas és érdekes feladatokkal várjuk a diákokat, hazánk legnépszerűbb kutatóegyetemén. Nem csak a természettudományi érdeklődésű diákokat várjuk, hiszen sokféle könyvtári munkafolyamatba kínálunk betekintést.

Az ELTE TTK Kari Könyvtárban 5 szaktudományi könyvtári egység működik, amelyek közül akár mindben is végezhetnek segítő munkát a diákok.

Az alábbi gyűjteményeinkben biztosítunk lehetőséget a gyakorlatra:

Kémia gyűjtemény, Fizika gyűjtemény, Matematika gyűjtemény, Biológia-Földrajz és Földtudományi Gyűjtemény és a Médiatár. A gyűjteményeinkről bővebben tájékozódhatnak a weboldalunkon.

A következő könyvtári folyamatokba kínálunk betekintést: ismerkedés a felsőoktatási könyvtárral, hogyan működik a tájékoztatás és kölcsönzés, milyen dokumentumtípusok léteznek a felsőoktatásban, a dokumentumok raktározása, a dokumentum feldolgozása, stb.

Azok a diákok, akik nálunk szeretnék eltölteni a közösségi szolgálatot, a saját iskolájuk felé jelezhetik ezt az igényt. Ezt követően az oktatási intézmény és az ELTE TTK Kari Könyvtár együttműködési megállapodásban rögzíti a közösségi szolgálat részleteit.
 

További információ és kapcsolatfelvétel:
 

Szabó Noémi
ELTE TTK Kari Könyvtár vezetője
E-mail: szabo.noemi@ttk.elte.hu
Telefon: 06 1 372 2500/ 8562 mellék
Mobil: + 36 20 / 273 77 09