Esélyt a tanuláshoz! – Új eszközökkel bővülnek akadálymentes szolgáltatásaink

Az újranyitást követően új szolgáltatásokkal várjuk az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban a látás- és hallásérült látogatóinkat. Az ELTE Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) által meghirdetett pályázat segítségével könyvtárunk elnyerte egy Active Star 40 teljeskörű Braille rendszer, valamint egy speciális MAGic nagyfeliratos billentyűzet beszerzésének lehetőségét.

Az Active Star lehetővé teszi, hogy a gyengénlátók mellett a vak olvasóink számára is munkaállomást alakítsunk ki. Az eszköz negyven modulos rendszerrel egyszerre biztosítja számítógéphasználat közben a Braille kijelzést és jegyzetelést. A készülékhez biztosított billentyűzet, valamint az érintésvezérelt technológia egyedülálló Braille írás- és olvasásélményt nyújt az Active Star felhasználói számára. Az Active Star menet közben is biztosítja az adatokhoz történő hozzáférést azáltal, hogy egyszerre akár három különböző eszköz csatlakoztatható hozzá BlueTooth-on keresztül, legyen az okostelefon, tablet, laptop vagy akár számítógép.

A MAGic nagyfeliratos billentyűzet pedig önmagában is kiválóan használható a gyengénlátó vendégeink számára, továbbá megkönnyíti a MAGic képernyőnagyító program használatát. Az eszköz hatékonyan kiegészíti a meglévő, dedikáltan látássérültek számára fenntartott munkaállomásunk szolgáltatásait.

magic billentyűzet fotó

További részleteket az Activ Star eszközről itt talál.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL