Megnyílt a Soá Alapítvány új oktatóterme az ELTE Egyetemi Könyvtárban

2016. június 23-án az ELTE Egyetemi Könyvtárban ünnepélyes keretek között átadtuk az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvány együttműködése révén létrejött Vizuális Történelmi Archívum új oktatóhelyszínét.

 

A rendezvényen részt vettek a Miniszterelnökség és a diplomácia, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és az Országos Rabbiképző képviselői is, többek között a Miniszterelnökség Kiemelt Társadalmi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság főosztályvezető-helyettese, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzetközi és Külhoni Magyar Oktatási Kapcsolatok Főosztályának referense, őexcellenciája Ilan Mor nagykövet, valamint Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja.

 

A terem megnyitóján Dr. Kisfaludi András, az Eötvös Loránd Tudományegyetem általános ügyek rektorhelyettese és Stephen D. Smith, a Dél-kaliforniai Egyetem Soá Alapítvány főigazgatója mondott köszöntőt, majd ezt követően ünnepélyes keretek között leleplezték az oktatóterem dísztábláját.

 

A Díszteremben Stephen D. Smith főigazgató tartott előadást arról, miként lehet a szemtanúk, a holokauszt-túlélők és a bátor embermentők vallomásainak erejével a gyűlölettel és az antiszemitizmussal szemben hatékonyan felvenni a küzdelmet. Kovács Mónika, az ELTE PPK Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Központ docense pedig az emberi jogok oktatásának kontextusában a holokausztoktatás lehetőségeiről referált. A rendezvényt Szőnyi Andrea, a Soá Alapítvány nemzetközi oktatási főtanácsadójának szavai zárták.

 

A terem oktatók számára szemináriumok tartása céljából az info@lib.elte.hu címen foglalható. A teremhasználat lehetőségeiről további információkkal Cséka György megbízott osztályvezető a cseka.gyorgy@lib.elte.hu e-mail címen készséggel áll rendelkezésükre.