Sikeresen zárult a Múzeumok Éjszakája az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban

Hagyományainkhoz híven idén is csatlakoztunk a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatához, melynek keretében Kopernikusz-emlékkiállítás nyílt, valamint kézműves foglalkozással, koncertekkel, épületsétákkal, tárlatvezetésekkel, kalligráfiai workshoppal és restaurátorműhely-bemutatókkal vártuk az érdeklődőket. 

A program nyitányaként az ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes tagjaiból álló vonósnégyes koncertje csendült fel az aulában, Mozart, Telemann, Elgar és Mendelssohn darabjaiból összeállított válogatással.

Az érdeklődők épülettúráinkon keresztül betekintést nyerhettek a könyvtár történetébe és műemléképületének termeibe, megismerkedhettek a restaurálás folyamatával, muzeális gyűjteményünk érdekességeivel, Eötvös Loránd életével és munkásságával, valamint egyedi keményfedeles könyvecskéket készíthettek. Rendezvényünk alatt a Nagyolvasóban a Sabbathsong Klezmer Band szólistáinak és Lisztes Jenő világhírű cimbalomművésznek Több, mint klezmer a Múzeumok Éjszakáján című koncertjén vehettek részt vendégeink.

Az idei rendezvénysorozaton „Aki kimozdította a Földet a helyéről” – Kopernikusz-emlékkiállítás bemutatására is sor került. A látogatók a tárlat alapján érdekes kvízt tölthettek ki, könyvjelzőket színezhettek, könyvtári kirakójátékunk segítségével felépíthették könyvtárpalotánkat és fragmentumaikból ismét összeállíthatták kódexlapjainkat

Kopernikusz-emlékkiállításunk 2024. szeptember 10-éig, hétköznapokon 10.00 és 15.00 óra között látogatható. Jelentkezni a titkarsag@lib.elte.hu e-mail címen lehet.

Sabbathsong Klezmer Band koncertje

 

Illusztráció szerzője, forrása:
Kuttner Ádám