Együttműködési megállapodást kötöttünk a szombathelyi Európai Dokumentációs Központtal

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár és az Európai Dokumentációs Központ (EDK) Szombathely együttműködési megállapodást kötött, melynek értelmében a Savaria Egyetemi Könyvtár és Levéltár könyvtárszakmai támogatást biztosít az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ keretein belül működő EDK Szombathely számára.

Szombathelyen 1997 óta működik Európai Dokumentációs Központ, mely általános ismereteket nyújt az európai integrációs folyamatok megértéséhez, valamint lehetőséget kínál, hogy az akadémiai kör (oktatók, kutatók, hallgatók) mellett az érdeklődő olvasók is tájékozottságra tegyenek szert az Európai Unió szervezeti felépítéséről, döntési mechanizmusáról és a közösségi politikák főbb területeiről. Az intézmény a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központban oktatot szakpárok esetében, valamint a szombathelyi képzési portfólió részeként az európai uniós információforrások széles körű megismertetését a kurzusok tematikájába illesztve is megvalósítja, továbbá személyre, illetve csoportokra szabott órákat és tanfolyamokat szervez. Emellett rendszeresen tart közös rendezvényeket Európai Uniós témában az információszolgáltató társszervezetekkel (Europe Direct, EURES, EURODESK, Tempus Közalapítvány) együttműködve.

Az Európai Dokumentációs Központ Szombathely az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Savaria Egyetemi Könyvtár és Levéltár második emeletén található.

 

Illusztráció szerzője, forrása:
https://european-union.europa.eu/principles-countries-history/symbols/european-flag_en