Kulturális Örökség Napjai – Lapokba zárt kincseink

A Kulturális Örökség Napjai keretében 2022. szeptember 17-én, szombaton ismét megnyitjuk könyvtárunk kapuit az érdeklődők előtt.

Könyvtártörténeti vezetésekkel, kalligráfiai és könyvkötészeti kézműves programokkal, a restaurátor-műhely és régi könyvek bemutatásával, interaktív Eötvös-kiállításunkkal, egyetemtörténeti tárlatunk ünnepélyes megnyitójával, valamint a Coquette duó és Borsos Kata hegedűművész koncertjeivel szeretnénk kulturális örökségünk védelmére felhívni a figyelmet.

Az idei programsorozat részeként Janus Pannonius evangéliumos könyve és kamarakiállításunk is bemutatásra kerül. Vendégeink csatlakozhatnak Petőfi-kvízjátékunkhoz. Részletes programot a Kulturális Örökség Napjai hivatalos honlapján és itt talál. Mindenkit szeretettel várunk!

A rendezvény Budapest Főváros V. kerület Belváros-Lipótváros Önkormányzata és az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány támogatásával valósul meg.

A rendezvénysorozat programjairól kép-, hang- és videófelvételek készülnek. Az elkészült felvételek a szervezésben részt vevő intézmények honlapján, kiadványaiban, fórumain és közösségi felületein is közzétételre kerülhetnek.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKSZ; Készítette: Ágai Ágnes