Az ELTE-affiliációval rendelkező szerzők számára, a tudományos jellegű közlemények esetében, a feltöltés elérhető a Magyar Tudományos Művek Tárában (MTMT). Ehhez nem szükséges az EDIT-ben regisztrációval rendelkezni. Minden egyéb, nem az MTMT felületéről indított feltöltéshez regisztráció és gyűjteményi hozzárendelés szükséges. Ha szeretne tartalmat elhelyezni az EDIT-ben, forduljon az EDIT központi adminisztrátoraihoz a editadmin@lib.elte.hu (Fejes Judit, Móring Tibor) címen.

Feltöltése folyamata az MTMT felületéről

A kép az EDIT feltöltés folyamatát ábrázolja az MTMT felületéről indítva: 1. az MTMT-ben a regisztrációt követően a tudományos jellegű közlemény felvitele, 2. a közlemény kijelölése, a Műveletek/feltöltés repozitóriumba opció választása, 3. a teljes szövegű fájl, az EDIT repozitórium és az OA típus kiválasztását követően a szerzőségi nyilatkozat elfogadása, majd a Feltölt opció választása, 4. az EDIT adminisztrációjának ellenőrzését és jóváhagyását követően a tétel elérhető lesz az EDIT-ben.

Feltöltés folyamata az EDIT felületéről

A kép az EDIT feltöltés folyamatát illusztrálja az EDIT felületéről indítva: 1. kapcsolatfelvétel az EDIT központi adminisztrátorral (editadmin@lib.elte.hu), regisztráció, 2. az EDIT központi adminisztrátor megadja a feltöltéshez szükséges jogosultságot, 3. a feltöltéshez szükséges űrlap kitöltése, licence elfogadása és a feltöltés jóváhagyása, 4. az adminisztrátori áttekintést követően a dokumentum elérhetővé válik a repozitóriumban.

Illusztráció szerzője, forrása:
https://edit.elte.hu és https://www.anthonyboyd.graphics/mockups/ipad-pro-with-keyboard-mockup/